Gyűlölet-bűncselekmények a médiában

2017. október 2.

"A dologgal azután kezdett el újra foglalkozni a magyar igazságszolgáltatás, hogy a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport elkezdte piszkálni az ügyészséget, hogy fellebbezni kéne az ítélet ellen."

2017. január 16.

"Ezek alapján szerintük (GYEM) gyűlölet-bűncselekmény, közösség tagja elleni erőszak történt, mert László Petra kifejezetten előítéletből támadt a külföldiekre. Ha ez így van, akkor viszont nem elég a sima garázdaságot megállapítani, és súlyosabb ítélet indokolt. Ezek miatt kérik az ügyészséget, hogy nyújtsanak be fellebbezést László Petra ügyében."

2016. július 29.

"Az Index.hu szerint a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport fordult az ügyészséghez felülvizsgálatért, a Legfőbb Ügyészség beavatkozott az eljárásba, hatályon kívül helyezték az eljárást megszüntető határozatot, és folytatásra utasították az illetékeseket, s az ügyben soronkívüliséget rendeltek el." 

2016. július 29.

"Ilyen előzmények után érkezett most a közlemény a vádemelésről. A Magyar Helsinki Bizottság korábbi beszámolója alapján az történt, hogy a Legfőbb Ügyészség beavatkozott. Hatályon kívül helyezték az eljárást megszüntető határozatot, és folytatásra utasították az illetékeseket."

2016. július 27.

"Mégiscsak sikerült vádat emelni a férfi ellen, aki tavaly szeptemberben megfenyegetett két nőt, akik segítettek egy menekült családnak a sztrádán – derült ki a Budapesti Törvényszék szerdai tájékoztatásából."

2016. július 25.

"A Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport (GYEM), a Gyűlölet-bűncselekmények Áldozatainak Európai Napján mutatja be az előítéletes indokból elkövetett bűncselekmények áldozatainak szóló infografikáját. A kiadvány azokat a tényeket és körülményeket ábrázolja közérthető formában, amelyekből arra következtethet az áldozat, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt."

2016. június 20.

"Az eljárás folytatására utasított a Legfőbb Ügyészség abban az ügyben, amelyben korábban a rendőrség megszüntette a nyomozást a tavaly nyáron az autópályán vonuló menekülteket segítő nőket megfenyegető Sz. Attilával szemben."

2016. június 20.

"Mégsem biztos, hogy megússza a porschés férfi, hogy tavaly megfenyegette a menekültek segítőit. Bár ügyében első körben megszüntette az eljárást a rendőrség, a Legfőbb Ügyészség az eljárás folytatását rendelte el." 

2016. május 13.

"A Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport (GYEM) érthetetlennek tartja, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség szerint nem utal előítéletre a férfi magatartása."

2016. május 13.

"A rendőrség és az ügyészség szerint viszont semmi jel nem utal arra, hogy a férfi fenyegetését közösség tagja elleni erőszaknak kellene minősíteni. Erről a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport tagja, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa, Kirs Eszter számolt be a hvg.hu-nak."

2016. május 13.

"Az ügyészség friss döntéséről az öt magyarországi civil szervezet által létrehozott Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport (GYEM) számolt be pénteken, amely érthetetlennek tartja, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség szerint nem utal előítéletre a férfi magatartása."

2016. május 13.

"A rendőrség és az ügyészség szerint viszont semmi jel nem utal arra, hogy a férfi fenyegetését közösség tagja elleni erőszaknak kellene minősíteni. Erről a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport tagja, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa, Kirs Eszter számolt be."

Munkacsoport közleménye a porschés üggyel kapcsolatban

2016. február 26.

Kirs Eszter, a Munkacsoport tagja nyilatkozik a GYEM által kiadott közleménnyel kapcsolatban.

2016. február 25.

A gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó kerekasztal-beszélgetésen Dombos Tamás, a Munkacsoport tagja a rendőrség és a civil szervezetek közötti együttműködésről beszélt.

Jogvédő szervezetek szerint tovább kellene nyomozni a menekülteket fenyegető férfi ellen

2016. február 19.

A Munkacsoport a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják felül a porschés ügyben hozott téves minősítést és azt, hogy alaptalanul megszüntették az eljárást.

2016. február 19.

"A Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport, azaz a GYEM elfogadhatatlannak tartja a rendőrség döntését, hogy megszüntették az eljárást, ezért a Legfőbb Ügyészséghez fordul felülvizsgálatért."

2016. február 19.

"A Legfőbb Ügyészséghez fordult felülvizsgálatért a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport (GYEM), mert a rendőrség megszüntette a nyomozást Sz. Attila ügyében, aki tavaly szeptemberben szidalmazott és fenyegetett menekülteket és az őket szállító nőket az M1-M7 autópályák közös szakaszán."

2016. február 19.

"Jogvédő szervezetek elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást azzal a férfival szemben, aki tavaly szeptemberben menekülteket és az őket szállító nőket fenyegetett az M1-M7 autópálya közös szakaszán, ezért a Legfőbb Ügyészséghez fordultak felülvizsgálatért."

2016. február 19.

A Munkacsoport a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják felül a porschés ügyben hozott téves minősítést és azt, hogy alaptalanul megszüntették az eljárást.

2016. február 19.

A Munkacsoport a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják felül a porschés ügyben hozott téves minősítést és azt, hogy alaptalanul megszüntették az eljárást.

Oldalak