Előadást tartottunk a CEPOL mesterképzésén

A mesterképzés megnyitója

Munkacsoportunk szakértői is előadást tartottak az Európai Rendőrakadémia (CEPOL), a Belügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös mesterképzésén.

Az Európai Rendőrakadémia 2015 őszén indította útjára új mesterképzésének első évfolyamát. A képzési program európai egyetemek és rendőrképző intézmények együttműködésében valósul meg, a program elvégzésével az Európai Unió különböző tagállamából érkező 30 rendőrtiszt a bolognai rendszerben elismert, Policing in Europe mesterfokozatot szerez. A program első modulja A tudomány kutatás módszertana - bevezetés a rendészettudományba címet viselte, és Budapesten került megtartásra 2015 novemberében. 

A modul keretében Dombos Tamás és Pap András László, a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport szakértői „Using research results in trainings and education” címmel tartott interaktív előadást. Az előadás áttekintette a rendőrök számára szervezett képzések hatékony módszereit, és a Munkacsoport által a gyűlölet-bűncselekmények témájában tartott képzésekből vett példákkal szemléltette, hogyan lehet a kutatási eredményeket a képzések során felhasználni.