Először vállalják arccal történeteiket homofób támadások áldozatai

A homofób és transzfób támadások bejelentésének fontosságát hangsúlyozó kampányt indított munkacsoportunk tagszervezete, a Háttér Társaság. Négy homofób támadás áldozata osztotta meg történetét a nyilvánossággal: mi történt velük, milyen hatása volt az életükre, miért tartották fontosnak, hogy feljelentést tegyenek.

UNI-FORM néven új online bejelentőfelület és okostelefonos alkalmazás indult Európában, amely a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények bejelentését könnyíti meg. A felületet Magyarországon munkacsoportunk tagszervezete, a Háttér Társaság működteti. Az egyesület az új felület bevezetésére kampányt indított, amely során homofób támadások áldozatai osztották meg történeteiket a nyilvánossággal.

“2013-ban buliból hazafelé menet egy barátommal csókolóztunk a körúton. Egy közeli kisboltból kijőve két férfi baseballütővel fenyegetett meg minket, hogy azonnal hagyjuk abba.”

 

“2014-ben a Pride felvonulásra tartva fekete ruhás kopaszok kötöttek belénk, engem ököllel arcon csaptak, egy barátomat háton rúgták.”

 

“2015 őszén a Stefánia úton bicikliztem, amikor egy autós éktelen buzizásba kezdett, majd leköpött."

 

“A párommal nem titkoljuk, hogy melegek vagyunk. Sajnos rendszeresen érnek bennünket homofób beszólások, sőt egy környékbeli srác nemrégiben ököllel megfenyegetett, és vállal belénk jött.”

A részletes történetek: 

„Szerintem egyetlen hetero sem ismeri az érzést, hogy csak otthon mer a párjával puszizkodni” (NLCafé, 2017. szeptember 29.)