FRA: Jó gyakorlat a rendőrség és a GYEM közötti együttműködés

Európai Unió Alapjogi Ügynöksége

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 2016-os jelentésében jó gyakorlatként mutatja be a rendőrség gyűlölet-bűncselekmény szakvonala és a Munkacsoportunk közötti együttműködést.

Az FRA 2016-os jelentése részletesen ismerteti, és jó gyakorlatként hivatkozik a rendőrségen belül működő országos gyűlölet-bűncselekmény szakvonal és a GYEM közötti együttműködésre. A jelentés kiemeli, hogy a civil szervezetek és a rendőrség között 2012 óta fennálló rendszeres együttműködés a rendőrségen belül elősegítette a gyűlölet-bűncselekmények hatékonyabb felismerését. Ezen túlmenően az együttműködés – az esettanulmányozások keretében – megfelelő platformot biztosít a vélemények, tapasztalatok megvitatására és a jogi hiányosságok felismerésére.

A GYEM büszke arra, hogy az FRA külön kiemeli a rendőrséggel kialakított partnerségünket, azon dolgozik, hogy az együttműködés továbbra is fennmaradjon, további területekkel egészüljön ki, és – ahogy az UPR ajánlások között is szerepel – a szakvonal további fejlesztése még hatékonyabbá tegye a közös munkát.