Tapolca

Összefoglaló

"A Tapolcai Rendőrkapitányság járőrei július 12-én éjjel, járőrözés közben vették észre, hogy  valaki festékszóróval több belvárosi épület falára is horogkeresztet fújt."

1. Alapadatok
Időpont: 
2019-06-12
Helyszín: 
Tapolca
Rövid leírás: 

"A Tapolcai Rendőrkapitányság járőrei 2019. június 12-én éjszaka, szolgálatuk ellátása közben észlelték, hogy ismeretlen tettesek festékszóróval több belvárosi épületre - köztük a volt zsinagóga épületére - horogkereszteket fújtak. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 29 éves tapolcai és egy 29 éves zirci lakost. A két férfit a rendőrök 2019. július 22-én otthonaikban fogták el, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták őket."

Információ forrása: 
sajtó
2. Áldozat(ok)
Védett csoport: 
zsidó
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
két férfi
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Nyomozati szak
Minősítés: nyomozati szak: 
rongálás
Eljárás leírása: 

"A két férfit a rendőrök 2019. július 22-én otthonaikban fogták el, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták őket. A tapolcai elkövetőt a nyomozó hatóság őrizetbe vette. A két férfi ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás."

6. Értékelés