kampány

A homofób és transzfób támadások bejelentésének fontosságát hangsúlyozó kampányt indított munkacsoportunk tagszervezete, a Háttér Társaság. Négy homofób támadás áldozata osztotta meg történetét a nyilvánossággal: mi történt velük, milyen hatása volt az életükre, miért tartották fontosnak, hogy feljelentést tegyenek.

UNI-FORM

2017. szeptember 28-án, az Európai Parlamentben tartott konferencián indította el a gyűlölet-bűncselekmények bejelentésére szolgáló és információkat tartalmazó új telefonos alkalmazását és webes felületét az európai leszbikus, meleg, biszexuális transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat. A projektben magyar részről a Háttér Társaság vesz részt.

Képkocka a videóból

A Háttér Társaság hatrészes jogtudatosság-növelő videósorozatának legújabb epizódja a gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozik: mit kell egy homofób vagy transzfób támadás áldozatának tudnia az eljárásról?

Az Amnesty International Magyarország gyűlölet-bűncselekményeket bemutató infóvideója.

A Gyűlölet-bűncselekmények elleni munkacsoport (GYEM) immár 3 éve dolgozik azon, hogy Magyarországon csökkenjen a gyűlöletcselekmények száma, hozzájáruljon a hatékonyabb jogalkalmazáshoz és segítséget nyújtson az áldozatoknak. Ha Önnek is fontos, hogy egy toleráns, erőszakmentes társadalomban éljen és támogatná az ezért küzdő civil szervezetek koalíciójának munkáját, most néhány kattintással megteheti. Szavazzon a GYEM projektjére a SozialMarie közönségszavazáson!

Újságok

Jó gyakorlatnak minősítette a Norvég Civil Támogatási Alap a Magyar Hírlap ellen Bayer Zsolt kirekesztő cikkének megjelentetése kapcsán indított kezdeményezésünket.

A civilek által megkeresett tizenöt cégből öten is azt válaszolták, a jövőben nem kívánnak hirdetni a magyar hírlapban. Az állami cégeknek viszont egyike sem reagált megnyugtatóan.

Huszonnégy civil szervezet – köztük Munkacsoportunk valamennyi tagja – arra kéri a Magyar Hírlapban hirdető cégeket, hogy ne reklámozzák addig termékeiket a napilapban, amíg a szerkesztőség a leghatározottabban el nem ítéli Bayer Zsolt cigányozó írását.

Feliratkozás RSS - kampány csatornájára