Rendőrhallgatókat képeztünk

Munkacsoportunk tagjai is részt vettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ComPHEE projektjének keretében tartott kéthetes, gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó képzési moduljának oktatásában.

A nemzetközi rendőri együttműködés az Európai Unióban: bűnüldözés, bűnmegelőzés (ComPHEE) címet viselő, az Európai Unió által támogatott, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mellett az alsó-szászországi Rendőrakadémia (Nienburg) és az apeldoorni Rendőrakadémia részvételével zajló projekt keretében a három intézmény moduláris képzési anyagokat állít össze a gyűlölet-bűncselekmények, a gyermekpornográfia és a határokon átívelő bűnözés témakörében. 

A gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó modult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársai dolgozták ki, a kéthetes, angol nyelvű intenzív kurzust első alkalommal Magyarországon 2013. március 11. és 22. között tartották meg magyar, német és holland hallgatók részvételével. 2013. március 14-én a képzés részeként a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport részéről Pap András és Dombos Tamás tartottak egész délelőttös foglalkozást, amely során a magyar helyzettel ismertették meg a hallgatókat.