Mindannyiunkat érint - videó a gyűlölet-bűncselekményekről

Az idei Nemzetközi Roma Nap alkalmából (április 8.) az Amnesty International Magyarország bemutatta gyűlölet-bűncselekményekről készített infóvideóját. Az alkotás célja, hogy közérthetően mutassa be a legfontosabb tudnivalókat és segítse a jelenséggel szembeni elutasító társadalmi közeg kialakulását.

Az Amnesty International Magyarország rövid infóvideót készített, amely egyszerűen és közérthetően mutatja be a legfontosabb tudnivalókat a gyűlölet-bűncselekményekről. A videó célja, hogy mindenki számára egyszerűen megérthető legyen ez a sokszor bonyolult és komplex téma. Ez az első ilyen jellegű magyar nyelvű videó, de természetesen angol felirat is elérhető hozzá.

A videó mindenkinek szól – hiszen mindannyian lehetünk áldozatai gyűlölet-bűncselekménynek, nem kell a feltétlenül melegnek, menekültnek vagy romának lennünk, elég ha azt gondolják rólunk. A videót használjuk az Amnesty International Magyarország emberi jogi képzésében is, segítségével gyorsan és könnyen be tudjuk mutatni a programban résztvevő diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak az előítélet motiválta bűncselekmények legfontosabb jellemzőit.